De homoscene van Sotsji

Het moet het feestje worden van president Vladimir Poetin, de Olympische Winterspelen in de Russische badplaats Sotsji aan de Zwarte Zee. Maar de voorpret wordt bedorven. De anti-homopropagandawet valt slecht in het buitenland, een wet die Russische minderjarigen moet beschermen tegen homouitingen. Regeringsleiders blijven thuis. Uitgerekend Sotsji blijkt tolerant tegenover homo’s, die in de lokale club Majak dansen tot vroeg in de ochtend.

Voor Bureau Buitenland van de VPRO maakte ik de volgende radioreportage. Link.

Advertentie

Een Reactie op “De homoscene van Sotsji

  1. Tja, of je nu homo bent of niet, het eens bent met Poetin of niet, de vraag blijft in mijn ogen of de Olympische Winterspelen het juiste podia zijn om dit soort problematiek aan de kaak te stellen. Ik neem aan dat de Poetin’s houding t.o.v. homosexuelen niet iets is van de laatste 2 maanden. Let op, na de Olympische Spelen kruipen de meeste lawaaimakers van de afgelopen weken/maanden weer in hun holletje en leven we weer lekker verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.